Hur ser en teleportör ut?

Men hur tusan gör man en sådan då?
Hjärnkontoret söker teleportör

Mitt jobb med Hjärnkontoret rör sig mellan fantasi och verklighet. Det är något vi har valt själva för årets säsong. Vi vill blanda sci-fi med vetenskap och mänskligt kött.

Idéerna vi har byggs ur fantastin, verkligheten får stå för rekvisita och miljöer i den mån det går. När det inte går så ordnar vi det genom diverse animationer och bildmontage. Det finns program som After Effects, där programmets två redigerare gör ett enormt fint jobb för barnen som ska se programmet. Vi spränger satelliter och roterar vår planet på ett alldeles extra fint sätt. Men vi möter hinder också. Hela tiden.

Här om dagen fick jag ett samtal: Hur ser en teleportör ut?

Jag hade önskat mig en sådan till vår studio i Hjärnkontoret. Men varken snickeriet, ateljén eller scenografen hade det riktigt klart för sig. Ändå visste vi alla vad jag menade, men vad behöver vi för en sådan? Där är vi nu i dag. Vi letar på Blocket efter komponenter till en teleportör och hoppas att vi hittar det vi behöver. Vi mäter diameter på diverse tunnor, rör och andra saker som ser rätt ut. Hur det blir vet vi inte ännu. Och om en vecka börjar vi spela in.

Varför berättar jag då det här? Ja men för att en del av arbetet också handlar om sådant här. Men det är ingenting som någon kritiker kommer att ägna tid åt. Det är barnen vi gör det för.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s